Öğr. Gör. Mehmet Yıldız

MESLEK YÜKSEKOKULU
AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI

1989 yılında Mersin’de doğdu. İlköğretimini yine aynı ilde tamamladı. 2007 yılında İçel Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. 2008 yılında Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde yüksek lisans eğitimine başladı. 2011 yılında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yönetim ve Organizasyon Bölümü Sağlık Kurumları İşletmeciliği Önlisans Programından mezun oldu. 2014 yılında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Hukuk Bölümü Adalet Önlisans Programından mezun oldu. 2015 yılında Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun oldu. 2015 yılında Toros Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Dişçilik Hizmetleri Bölümü Ağız ve Diş Sağlığı Programı Öğretim Görevlisi olarak göreve başladı.

Ankara Dişhekimleri Odası Öğrenci Komisyonu Sekreterliği ve Üyeliği (2012-2014), Türk Dişhekimleri Birliği Öğrenci Kolu Başkanlığı (2012-2016) görevlerinde bulundu. Gazi Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Bilimsel Araştırma Topluluğu Kurucu Başkanı, Tiyatro ve Eğlence Kulübü ve Fotoğraf Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi ve Eşli Danslar Topluluğu Üyesi olarak görev yaptı. Uluslararası Dişhekimliği Öğrencileri Birliği Kongre Organizasyonları Destek Komitesi Başkanı (2015-2016) olarak görev aldı. Türk Dişhekimleri Birliği Genç Dişhekimleri Komisyonu Başkanı olarak görev yapmaktadır. Türk Dişhekimleri Birliği Mersin Dişhekimleri Odası Üyesidir. Orta düzeyde İngilizce bilmektedir. Amatör olarak tiyatro, dans, edebiyat ve doğa yürüyüşü ile ilgilenmektedir.