Toros’ta Kışa inat bahar tadında ders

02 Kasım 2016

Kasım ayının güneşli günlerini değerlendiren Toros Üniversitesi öğrencileri, Biyokimya dersini kampüs bahçesinde işlemenin tadını çıkardılar.

Toros Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’na bağlı Tıbbi Laboratuvar Bölümü öğrencileri, yurdun dört bir yanından gelen soğuk hava haberlerine inat, Kasım ayının ilk günlerinde olmamıza rağmen bahar havasını yaşayan Mersin’de; ders işlemenin keyfini yaşıyor. Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Öğretim Görevlisi Cem Yalaza, yaptığı açıklamada açık havada işlenen derslerin daha verimli geçtiğini belirtti. Öğr. Gör. Yalaza, “Mersinimizde Kasım ayında güneşli bir havada hiç üşümeden ders işlemenin verdiği hazzı anlatmak kelimelere yetmez. Hem ben hem de öğrenciler bu dersten son derece keyif aldık. Hatta üniversite içerisinden bazı hocalarımız da dersimize katıldı. Sınıfta sürekli kapalı ortamda öğrencilerin ders işlenirken oluşan gerginliğini atmış oldum. Hem dersi dinlediler hem de ilk defa böyle bir şey yaşamaları onlar için de güzel bir değişiklik oldu. Güneşli bir gündü, dışarıdaydık ve bütün okul da hayranlıkla onları izliyordu. Kısa ama bahar tadında bir ders işlemiş olduk. Ankara’da kar yağdığı ve her yerin buz tuttuğu haberleri izlenirken biz burada ders işliyoruz” şeklinde konuştu.