SAĞLIK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ TOROS'U GEZDİ

27 Ekim 2016

Üniversiteye hazırlık aşamasındaki öğrencilere tercihlerinde yardımcı olmasının yanı sıra öğrencilerin motivasyonunu arttırmak amacıyla gerçekleştirilen gezi programında öğrenciler,  Meslek Yüksekokulu bünyesinde tıbbi hizmetler bölümüne ait olan temel uygulamalar laboratuvarı, optisyenlik bölüm laboratuvarı, dişçilik hizmetlerine ait olan ağız diş bölüm laboratuvarı ve hemşirelik okulu bünyesinde bulunan hemşirelik laboratuvarlarını gezdiler.

Fakülte ve bölümleri hakkında bilgiler verilen programda öğrenciler laboratuvarlarda uygulama yapılan cihazları yakından inceleme imkânı buldular.

Gezi sonunda açıklamalarda bulunan Özel Deva Sağlık Meslek Lisesi öğretmenlerinden Cemile Kaya, gezinin amacına uygun bir şekilde geçtiğini belirterek “Öğrencilerimiz zaten iş başı eğitimi yapıyorlar. Burada da bölümleri tanıyarak geçmek isteyecekleri bölüm varsa tercih etsinler diye düşündüm. Hemşirelik, Ebelik, Acil Tıp Teknisyeni, Fizyoterapi gibi bölümleri düşünen öğrencilerimizin bu bölümlerle ilgili uzmanlardan detaylı bilgiler almalarını istedik. Çocuklara da teklif edince çok mutlu oldular hemen kabul ettiler” dedi.

Geziyi değerlendiren Toros Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Dr. Deniz Yalçınkaya ise, bu tarz teknik gezileri her zaman desteklediğini, bu geziler sayesinde öğrencilerin gitmek istedikleri üniversitede nelerle karşılaşacaklarını, nasıl bir ortamda eğitim göreceklerini tanıma fırsatı yakaladıklarını ve öğrenciler için çok faydalı bir gezi olduğunu belirtti.

Gezinin içeriği hakkında da bilgi veren Dr. Yalçınkaya, “Öğrencilerimize Meslek Yüksekokulu bünyesinde tıbbi hizmetler bölümüne ait olan temel uygulamalar laboratuvarını, optisyenlik bölüm laboratuvarını, dişçilik hizmetlerine ait olan ağız diş bölüm laboratuvarını gösterdik. Aynı zamanda Sağlık Bilimleri Yüksekokulumuz bünyesinde bulunan hemşirelik laboratuvarını gezdirdik ve orada bulunan teçhizatların tanıtımını yaptık, derslerin ve uygulamaların işleyişi hakkında öğrencilere bilgiler verdik.

Son olarak Toros Üniversitesinin eğitim felsefesine değinen Dr. Deniz Yalçınkaya “Toros üniversitesi teorik bilginin yanında uygulamalı eğitimin daha önemli olduğunu vurgulayan bir eğitim anlayışı içerisinde. Kesinlikle teorik bilginin uygulama ile desteklenmesi ve bu uygulamaların üniversite ile birlikte mesleki alanlardaki iş yerlerinde birebir usta çırak ilişkisinde yapılması taraftarıyım. Kendilerini de bu şekilde eğitmeleri gerektiğini düşündüğüm için üniversite tercihi yaparken bu şekilde bir araştırma yapsınlar. Hangi üniversite neye önem veriyor, üniversitenin kimlerle bağlantısı var, çözüm ortakları kimlerdir, bunları iyi bir şekilde araştırmalarını tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.

Teknik gezide özellikle Sağlık Meslek Lisesi’nden gelen öğrencileri görmenin kendisini mutlu ettiğini belirten Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Fatma Yıldız’da “Bizim isteğimiz sağlık meslek liselerinden daha çok öğrenci gelsin çünkü dersleri daha kolay veriyoruz, tıbbi bilgileri olmuş oluyor, o yüzden böyle istekli öğrencileri görmek beni çok mutlu etti” dedi.

Teorik derslerin yanında uygulamalı derslere de büyük önem veren bir yüksekokul olduklarının altını çizen Yıldız, “gelen öğrencilerimiz özellikle bu konuda çok memnun olduklarını söylüyorlar. Özellikle biz birinci sınıfta öğrencilerimizi toplum sağlığı merkezlerine gönderiyoruz. Kan alma, tansiyon ölçme gibi şeylerle ilgileniyorlar ve öğrenciler buraya gelirken daha da bir istekle geliyorlar. Sırf teorik ders yapmış olsak öğrenciler çok memnun olmaz açıkçası ama uygulama olduğu için derslere daha bir hevesle geliyor bizde bu durumdan memnun oluyoruz” şeklinde konuştu.

Yıl içinde bu tür gezilerin devam etmesi gerektiğini belirten Yıldız, Meslek Yüksekokulumuzda öğrencileri ağırlamak bizleri memnun eder diyerek sözlerini noktaladı.