BARO BAŞKANINDAN TOROS’A VEDA ZİYARETİ

05 Ekim 2016

Mersin Barosu’nda görev süresi dolan Mersin Baro Başkanı Av. Alpay Antmen ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir’i makamında ziyaret etti.

Mersin Barosu’nda 4 yıl görev süresini tamamlayan Mersin Baro Başkanı Av. Alpay Antmen ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir’e Bahçelievler Kampüsü’nde bulunan makamında veda ziyaretinde bulundu. Ziyarete, Mersin Barosu Genel Sekreteri Av. Kamil Veli Ak, Baro Saymanı Av. İlkay Şahin, Yönetim Kurulu Üyelerinden Av. Ali Çağman,  Av. Gazi Özdemir ve Av. Hakkı Eren Mülayim katıldı.

“GELECEĞİ ÇOK PARLAK ÇOK DİNAMİK BİR ÜNİVERSİTE”

Av. Alpay Antmen gerçekleştirdiği ziyarette, Toros Üniversitesi’nin Türkiye’de bir ilk yaparak hukuk dersleri anlamında barolarla iş birliği yapan ilk üniversite olduğunu vurguladı. Ayrıca Toros Üniversitesi’nin Mersin Barosu ile sınırlı kalmadığını dile getiren Antmen, “Toros Üniversitesi diğer STK ve odalarla da iş birliği yaparak hem kente katkı sağlıyor, hem de öğrencilerine yeni ufuklar açıyor bu bağlamda Toros Üniversitesi geleceği çok parlak çok dinamik bir üniversite.  Sayın Rektörümüz Yüksel Özdemir, Toros Üniversitesi’ne rektör olarak atandığı günden bu yana Mersin Barosu ile çok önemli çalışmalar gerçekleştirdik.  Şahsım adına hem teşekkür etmek hem de protokol anlamında veda ziyaretimizi yapmak istedik. İnanıyorum ki Rektörümüzle bizim yönetimimizin koyduğu bu taşlar, attığı bu temeller ileride Mersin Barosu ve Toros Üniversitesi adına çok daha iyi yerlere gelecek. Bir başlangıç yaptık. Benden sonra seçilen başkanın ve yönetim kurulu üyelerinin daha iyi işler yapacağına inanıyorum. Çünkü Rektörümüzle çıtayı yükselttik” dedi.

“YAŞAM BOYU ÖĞRENME BOYUTU GÖZ ARDI EDİLMEMELİ”

Hukukun pozitif bir bilim olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Yüksel Özdemir, “’ İnsan hayatında herkese hukuk lazım’ şeklinde bir deyim vardır. Bu söz öylesine söylenmiş bir söz değildir. Hukuk zihinsel gelişmeyi gerektiren bir alandır. Bizim yapmamız gereken, bu alanda iyi kişiler yetiştirmektir. Bu ülkenin önemli sorunlarından birisi de toplumun ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli elemanı sağlayamamak. Bizim üniversiteler olarak görevimiz, toplumun ihtiyaç duyduğu çok özellikli konulardan alt konulara kadar nitelikli kişileri yetiştirmek. Üniversiteler belirli bir süre bu eğitimi veriyor.  Ayrıca eğitim, 4 yıllık veyahut 2 yıllık bir süreyle sınırlandırılacak bir şey değil. Bu belli bir süreç içerisinde gelişiyor. Ülkemizde,  yaşam boyu öğrenme boyutu göz ardı edilmemeli. Sizin gibi değerli STK’larla yaşam boyu eğitimin ne kadar önemli olduğunu hep sürdürmemiz gerekiyor. Bunu yapabilmemiz için en alt basamaktaki teknik elemanları önemsememiz lazım. Hemen hemen herkesin uluslararası düzeyde her şeyi kavrayabilecek düzeyde eğitim alması gerekir. Bunun için de zaman ve kaynak gerekli. Bizim şu anki boyutumuzda Mersin Barosu’nun gösterdiği çaba inanılmaz. Sizlere teşekkür ediyorum.  Önümüzdeki süreçte yine işbirliği içerisinde olacağız. Buna inanıyorum.” şeklinde konuştu.

“EKSİKLERİMİZ MERSİN BAROSU İLE TAMAMLANDI”

Türkiye’nin ileri düzeye, muasır medeniyetler seviyesine gelebilmesi ve refahın artması için en önemli araçlardan birisi olan insan kaynağının yetiştirmesi gerektiğinin altını çizen Rektör Özdemir, “Ülkemizin belli bir seviyeye gelmesi için çaba sarf ediyoruz. Bunu kendi nezdimizde en iyi şekilde yapmaya çalıştığımıza inanıyoruz. Eksiklerimiz mutlaka olacaktır, iş birliği içerisinde olursak eksikliklerimizi gideririz. Mersin Barosu olarak bizim hukuk dersleri anlamında eksikliğimizi tamamladınız. Ayrıca Mersin Barosu Yönetim Kurulu Üyelerimize de teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.