BAHÇELİEVLER KAMPÜSÜ’NDE ORYANTASYON EĞİTİMİ VERİLDİ

04 Ekim 2016

Toros Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı’nda yeni kayıt yapan öğrencilere, Toros Üniversitesi Bahçelievler Kampüsü Kültür Merkezi’nde oryantasyon eğitimi verildi.

Oryantasyon eğitimine, Toros Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aziz Ertunç, Genel Sekreter S. Reşit Aşkın, Daire Başkanları, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda açılış konuşmasını yapan Toros Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Kemal Akgül, öğrenci konseyi seçimleri sonuçlandıktan sonra ki ilk toplantıda en büyük amaçlarının sosyal yardımlaşma projeleri ve öğrencilerin kişisel gelişimleri olduğunu söyledi. Başkan Akgül,  2 sene içerisinde 2 tane köy okulu, huzur evi, Kimsesiz Çocuklar Vakfı ve kanser hastasında çocuklara ziyaretler ve eğlenceler düzenlediklerini belirtti. Bütün bu etkinliklerin okul kulüpleriyle ortak bir çalışma olduğunu belirten Akgül, “Bir öğrencinin üniversite hayatını sadece kitap-defterle geçirmemesi taraftarıyım. Bir öğrenci sosyal ve kültürel çevresini de birlikte geliştirmelidir. Bu ve bunun gibi birçok sebebi göz önüne alarak dolu dolu güzel bir eğitim – öğretim serüvenine atıldınız. Korkmayarak her zaman doğrunun yanında ve vatana millete hayırlı evlatlar olalım” şeklinde konuştu.

Başkan Akgül’ün ardından öğrencilere hitap eden Toros Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aziz Ertunç öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Yasaları, yönetmelikleri özellikle de üniversitenin yönetmeliğini okumaları gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Ertunç “Özellikle üzerinde durmak istediğim birkaç konu var. Birisi devam zorunluluğu, teorik derslere %70, uygulamalı derslere ise  %80 devam zorunluluğu var, bana göre mümkünse derslerinize %100 devam edin. Bir diğer konu da günü gününe çalışın, sınavlara kadar çalışmayıpta sınav gecesi çalışmaya kalktığınızda genellikle konular hazmedilmemiş oluyor, başarısız olunabiliyor buna da özellikle dikkat etmek gerekiyor” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Öğrenci İşleri Daire Başkanı H. Cemil Şensever, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı, Sağlık ve Kültür Daire Başkan vekili Turhan Yılmaz, Bilgi İşlem Daire Başkanı Ekrem Erdoğan ve Uluslararası İlişkiler Ofisi Proje Sorumlusu Kamuran Öztop birimleri hakkında öğrencilere bilgiler verdi.