45 EVLER KAMPÜSÜ’NDE ORYANTASYON EĞİTİMİ VERİLDİ

03 Ekim 2016

Toros Üniversitesi 2016-2017 akademik yılında yeni kayıt yapan öğrencilere, Toros Üniversitesi 45 Evler Kampüsü konferans salonunda oryantasyon eğitimi verildi.

Oryantasyon toplantısına, Toros Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aziz Ertunç, Daire Başkanları, bölüm başkanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda açılış konuşmasını yapan Toros Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Kemal Akgül, Toros Üniversitesi olarak sadece bir üniversiteden ziyade öğrencilere aile sıcaklığı yansıtmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Başkan Akgül, öğrencilere Toros Üniversitesi’nde kulüpler ile birlikte yapılan etkinlikler hakkında bilgiler verdi.

Başkan Akgül’ün ardından öğrencilere hitap eden Toros Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aziz Ertunç 2016-2017 ders yılının başlangıcında öğrencilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek. Rektör Yardımcısı Ertunç, “ Biz sizlerle varız, şuan ortama alışma çabalarınızı izliyoruz ama gün gelecek diplomalarınızı alıp aramızdan uçup gideceğinizi de göreceğiz.  Çünkü geçmiş yılların deneyimi bunu da gördük, yaşadık. Aslında biz bunları hep bir formalite olarak bilirdik ama kendi kızımın diplomasını kendi ellerimle verdiğimde velilerin ne kadar heyecanlı olduğunu bizzat yaşadım, o bakımdan bende bu duyguları sizlerle beraber yaşıyorum ”dedi.

İnsan yaşamında yükseköğrenime başlamak ve mesleğe atılmak gibi önemli dönüm noktalarının olduğunu belirterek sözlerine devam eden Prof. Dr. Ertunç, öğrencilere; “ Master yapın, doktora yapın, bunu da tavsiye ediyorum. Bu arada size özellikle tavsiyem yasaları, yönetmelikleri okuyun, özellikle üniversitemiz yönetmeliğini okuyun ve baştan her şeyi bilerek eğitiminize öğreniminize devam edin” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından sırasıyla Öğrenci İşleri Daire Başkanı H. Cemil Şensever, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı, Sağlık ve Kültür Daire Başkan vekili Turhan Yılmaz, Bilgi İşlem Daire Başkanı Ekrem Erdoğan, Uluslararası İlişkiler Ofisi Proje Sorumlusu Kamuran Öztop ve Mali İşler Müdürü  İzzettin Dağdelengil  birimleri hakkında öğrencilere bilgiler verdi.