TOROS ÜNİVERSİTESİ’NDEN LOJİSTİK ALANINDA BİR CİDDİ ADIM DAHA

07 Eylül 2016

Toros Üniversitesi ve Mersin Gümrüklü Antrepocular Derneği arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Üniversite-Sanayi işbirliği konusunda son yıllarda ciddi adımlar atan Toros Üniversitesi ile Mersin Gümrüklü Antrepocular Derneği arasında işbirliği protokolü düzenlendi. Bahçelievler Kampüsü Rektörlük makamında gerçekleştirilen imza törenine Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir ve Mersin Gümrüklü Antrepocular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Açıkgöz’ün yanı sıra MYO Müdürü Prof. Dr. Servet Özgür ile Yönetim ve Organizasyon Bölümü Lojistik Programı Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Ayşe Güngör’de katıldı.

BU İŞBİRLİĞİ LOJİSTİK SEKTÖRÜ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

İmza töreni sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Açıkgöz lojistik eğitiminin bölgemiz için çok önemli olduğunun altını çizdi. Sektörün kalifiye eleman ihtiyacı olduğunu belirten Başkan Açıkgöz bu iş birliği protokolü sayesinde sektöre kendini yetiştirmiş liyakat sahibi bireyleri kazandıracaklarına inandığını belirtti.

LOJİSTİK MERSİN’İN LOKOMOTİF SEKTÖRÜ

Mersin Limanı’nın sadece bölgemiz için değil ülkemiz için de çok önemli olduğunun altını çizen Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Mersin için lojistiğin lokomotif sektör olduğunu belirtti. Rektör Özdemir, “Mersin Limanı Türkiye’nin ithalat ve ihracatında çok büyük bir paya sahip. Şüphesizdir ki, ülke ekonomisine ciddi katkıları olan Mersin Limanı şehrimizin lokomotif sektörüdür. Bu bağlamda bakıldığında Lojistik bölümünün şehrimiz için ayrı bir önemi vardır. Bizde Toros Üniversitesi olarak bu alanda elimizden geldiğince sektörlerin sorunlarına çözüm yolları üretmeye çalışıyoruz. Ülkemizin en büyük sorunlarından birisi olan yetişmiş iş gücünü sektörlere kazandırma adına bu ve buna benzer işbirliği protokolleri imzalıyoruz. Mersin Gümrüklü Antrepocular Derneği’de şehrimizin lojistik sektörü için ayrı bir önem arz ediyor. Bugünkü imza ile birlikte lojistik alanında şehrimizi çok daha ileri noktalara taşıyacağımıza yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERİMİZ OKURKEN İŞ TEKLİFİ ALIYOR

Lojistik Bölüm Başkanı Ayşe Güngör ise yaptığı açıklamada iş yeri eğitimlerinin önemine işaret etti. Öğr. Gör. Güngör, “Ülkemizin kalkınması için en önemli adımlardan birisi Üniversite-Sanayi işbirliğidir. Biz üniversite olarak Rektör Hocamızın belirttiği gibi bu alanda ciddi adımlar atıyoruz. İş yeri eğitimleri ile birlikte sektörlerin ihtiyaç duyduğu nitelikte eleman yetiştirme noktasında çok önemli gelişmelere bire bir şahit oluyoruz. Geçen yıl bu eğitimler sayesinde henüz birinci sınıfta olan öğrencilerimize iş yeri eğitimi yaptığı firmalardan iş teklifleri geldi. Bu durumda bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

Kurumsal İletişim ve Tanıtım Müdürlüğü